Pesuainepalvelu logo

Pesuainepalvelu.fi.

Kuluttaja­brändin ja verkko­kaupan rakentaminen

Pesuainepalvelu.fi on Tampereen Pesuainepalvelun verkkokauppa, joka tuo ammattilaiskäyttöön kehitetyt autonpesutuotteet ensimmäistä kertaa tavallisten kuluttajien saataville.

Ammattilaiskuskien, autopesuloiden ja teollisuuden käytössä olleet tuotteet ovat kasvattaneet vahvan brändin vuosikymmenien saatossa. Tampereen Pesuainepalvelun oma World Clean ‑tuotemerkki on tunnettu ammattilaiskäytössä ja sillä on vakiintunut asiakaskuntansa.

Kuluttajille suunnatun verkkokaupan rakentamisella halusimme esitellä nämä huipputuotteet myös tavallisille autoilijoille ja tehdä autonpesuaineiden ja -välineiden ostamisen helpoksi.

ASIAKAS:

Tampereen Pesuainepalvelu

VUODESTA:

2021

WWW:

TYÖT:

Logo
Visuaalinen ilme
Brändikuvat
Tuotekuvat
Somekuvat
Verkkokaupan perustaminen
Verkkokaupan visuaalinen ilme
Verkkokaupan tuotetekstit
Somemanagerointi
Markkinointimateriaalit
Messumateriaalit

Autoa pestään vaahdotuslaitteella

Logon suunnittelu

Pesuainepalvelu.fi-verkkokaupan perustaminen käynnistyi logon suunnittelulla. Koska Tampereen Pesuainepalvelun maapallon muotoinen logo oli jo ennestään tunnettu, loimme sille sukunäköisen logon, jossa toistuu tuttu taustakuva ja brändiväri. Logoon lisättiin kuplia, joita käytetään myös muissa markkinointimateriaaleissa graafisina elementteinä. Visuaaliselta ilmeeltään logo on selkeästi osa samaa brändiperhettä ja sopii yhteen Tampereen Pesuainepalvelun yritysilmeen kanssa.

Pesuainepalvelun logotausta
Pesuainepalvelu logo

Visuaalinen ilme

Kuluttajille suunnattu ammattitason autonpesuaineiden verkkokauppa vaatii tyyliin sopivan visuaalisen ilmeen. Huipputuotteet ovat verkkokaupan ydin, joten suunnittelimme raikkaan, helppokäyttöisen ja tuotteita näyttävästi esittelevän verkkokaupan visuaalisen ilmeen.

Suunnittelussa pidimme mielessä tuotteiden kohderyhmän, eli eri-ikäiset autoilun harrastajat, fiksaajat, ammattikuskit, raskaan kaluston kuljettajat sekä autopesuloiden yrittäjät. Visuaalinen ilme on värikäs, erottuva ja selkeä.

Autoihin liittyy ajatus vauhdin hurmasta, joten lisäsimme kuvamaailmaan vauhtiraidat, jotka näkyvät verkkokaupassa sekä somepostausten kuvituksissa toistuvina graafisina elementteinä.  Kuplaelementit tuovat visuaaliseen ilmeeseen kepeyttä ja puhtaan lopputuloksen tuntua. Taustakuvina toimivat sinisävyiset duotone-kuvat, joista hahmottuu autojen ja pesuvälineistön yksityiskohtia.

Pesuainepalvelun brändin värimaailma
Pesuainepalvelun brändin fontit
Auton vanteiden peseminen

Verkkokaupan rakentaminen

Perustimme Pesuainepalvelu.fi:n verkkokaupan WordPress-julkaisujärjestelmään, johon liitettiin WooCommerce-lisäosa osto-ominaisuuksien ja maksujärjestelmien käyttöönoton mahdollistamiseksi.

Huolehdimme myös verkkokaupan tuotetekstien ja kuvien hakukoneoptimoinnista, tuotetietojen syötöstä ja päivityksestä sekä kampanjoiden ja muiden vaihtuvien tuotteiden muokkauksista sivuille.

Pesuainepalvelun nettisivut

Uutiskirjeen suunnittelu ja toteutus

Verkkokaupan tilaajat saavat ajankohtaista tuotetietoa ja tarjouksia nettisivujen ja somen ohella myös uutiskirjeen muodossa. Suunnittelimme verkkokaupan brändi-ilmeeseen sopivan uutiskirjepohjan, joka kertoo visuaalisesti ja silti selkeästi Pesuainepalvelu.fi:n ajankohtaisista kuulumisista ja uusista tuotteista.

MailChimpillä toteutettu uutiskirjepohja on helposti muokattava ja ylläpidettävä, ja sillä voidaan tavoittaa nopeasti vakituiset asiakkaat kampanjoiden ja muiden etujen tiedottamisessa.

Pesuainepalvelun uutiskirje

Sosiaalinen media

Pesuainepalvelu.fi on pyrkinyt alusta alkaen rakentamaan omaa autofiksaajien yhteisöään sosiaaliseen mediaan. Lyhyet ja ytimekkäät somepostaukset paitsi esittelevät tuotevalikoimaa myös antavat käytännön vinkkejä tuotteiden käyttöön. Pienet videot, tutorial-osiot ja ennen ja jälkeen -kuvat kertovat tehokkaasta pesutuloksesta paremmin kuin tuhat sanaa. Perjantaikevennykset ovat jo odotettu osio Pesuainepalvelu.fi:n somekanavilla!

Pesuainepalvelun instagram puhelimen näytöllä
Pesuainepalvelun somekuvat

Markkinointi­materiaalit

Vastaamme myös Pesuainepalvelu.fi:n erilaisten painotuotteiden suunnittelusta aina flyereista tarroihin ja lehti-ilmoituksista julisteisiin. Luotettavat painokumppanimme huolehtivat tuotteiden painatuksesta ja toimituksesta suoraan asiakasyritykselle.

Painotuotteissa toistuu tuttu sinikeltainen brändi-ilme. Koska verkkokauppa on ollut avoinna vasta vajaan vuoden, kaupan nimi ja sen logo pidetään markkinointimateriaaleissa näkyvästi esillä tunnettuuden lisäämiseksi.

Pesuainepalvelun flyerit
Pesuainepalvelun lehti-ilmoitukset

Tapahtumailmeiden suunnittelu

Pesuainepalvelu.fi:n edustajat ovat näkyvästi esillä eri autotapahtumissa ja messuilla. Suunnittelimme heille messuosaston, johon voi tuoda katseenvangitsijaksi vaikkapa kilpa-auton ja samalla esitellä ja myydä autonpesuaineita. Teimme tietenkin kyseiseen autoon myös aiheeseen sopivat teippaukset.

Suuri beach flag kutsuu vieraat paikalle vähän kauempaakin toistaen tuttua logoa ja värimaailmaa. Monella messuosastolla mukana on myös led-näyttö, jolle toteutimme pienen mainosvideon Pesuainepalvelu.fi:n tuotteista. Verkkokaupan flyerit ja tarrat ovat suosittua jakotavaraa eri tapahtumissa.

Scroll to Top