About &.

Ampersand Design Oy on vuonna 2016 perustettu mainostoimisto.

Alusta asti Ampersandin toiminta-ajatuksena on ollut yhdistää kovaa osaamista luovaan hullutteluun ja asiakaslähtöiseen tekemiseen. Vuosien kuluessa maineemme on vahvistunut jäljittelemättömän viestinnän, mainonnan, markkinoinnin ja verkkonäkyvyyden palveluntarjoajana yrityksille ja yhteisöille. Ilolla monipuolisesti –sloganimme sisältää ajatuksen asiakasta ilahduttavien ratkaisujen tarjoamisesta jokaisen yksilöllisiin tarpeisiin sovitettuna. &-merkissä et pety!

Ampersandin tarina.

Olipa kerran…

Ampersandin tarina sai alkunsa, kun graafinen suunnittelija Marjo oli hankkinut 10 vuoden toiminimiyrittäjyyden aikana laajan asiakkuus- ja yhteistyöverkoston, jota haluttiin palvella entistä monipuolisemmalla palveluvalikoimalla. Samuel toi mukaan insinöörimäisen ajattelunsa liiketoiminnan kehittämiseen. Kun porukkaan liittyivät vielä kalligrafiataituri Joonas ja tekstinikkari Jarmo, oli monipuolinen taitopaletti kasassa.

Parissa vuodessa Ampersand vakiinnutti paikkansa Lahden alueen monipuolisena markkinointiviestintätoimistona. Vuoden 2018 elokuussa Ampersandissa aloitti ensimmäinen työntekijä, verkkokehittäjä Sami. Tekstintekijä Jarmo siirtyi Ampersandista uusiin haasteisiin syksyllä 2018. Samaan aikaan Hanna tuli toimistoon tekemään jatko-opintoihinsa liittyvää projektijohtamisen harjoittelujaksoa. Puolen vuoden yhteistyön jälkeen Hanna palkattiin Ampersandin copywriteriksi.

Syyskuussa 2020 Ampersandin tiimi vahvisti visuaalista osaamistaan, kun graafinen suunnittelija Miitta saapui toimistoon Marjon äitiysloman sijaiseksi. Emme malttaneet luopua Miitasta tuurauspätkän jälkeenkään, joten hän jäi toimistoon vakituiseksi työntekijäksi. Niin Ampersandin tiimi kasvoi kuuteen henkeen.

Tällä porukalla palvelemme asiakkaitamme Lahden keskustassa osoitteessa Aleksanterinkatu 29, 15140 Lahti. Tervetuloa kylään!

Nimen alkuperä.

Mikä ihmeen Ampersand? Logostamme tuttu vinkura on ja-sana eli et-merkki. &-merkillä on takanaan mittava historia, sillä ampersandit ovat tuttuja merkkejä jo antiikin Rooman ajoilta. Merkki on aikojen saatossa kehittynyt kirjainten e ja t yhteensulautumisesta, kun on kirjoitettu käsin latinan sanaa et merkityksessä ’ja’. Lyhennysmerkkien käyttö oli yleistä aikana ennen kirjoituskoneita, kun haluttiin säästää aikaa, vaivaa ja tilaa käsin tekstatessa.

Sanana ampersand on suhteellisen nuori tulokas. Lähtökohtana on ollut englannin kielen and-sana. 1800-luvulla englanninkielisissä ABC-kirjoissa aakkoset päättäviin kirjaimiin X, Y, Z oli jo lisättynä kyseinen &-merkki. Kun kirjaimia sitten lueteltiin kouluissa, aakkosten viimeisten kirjainten jälkeen lisättiin ”and by itself and” tarkoittaen &-merkkiä. Sanonta ”and by itself & (and)” on vähitellen alkanut suussa muotoutua sanonnaksi ”and per se & (and)”, josta on myöhemmin muotoutunut sana ampersand. Latinan kielen ilmaisuhan ”per se” tarkoittaa ”by itself”.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Saamme usein viestejä nimellä Ambersand, Ampersandi, Ambersad, Ampetsand ja Ampersand Desing. Onpa nimestämme nähty myös erikoisempia väännöksiä, kuten Ampersanf, Amperi, Ampersander ja Amperstand. Call it what you want, baby! Olemme täällä sinua varten.

BNI Lahti Eagle -liikekumppani.

BNI on maailman suurin liike-elämän suositusorganisaatio, johon Ampersandilla on ilo kuulua ja vaikuttaa. Ensimmäinen BNI (Business Network International) -ryhmä sai alkunsa vuonna 1985 Yhdysvalloissa, ja sittemmin toimivaksi todettu konsepti on levinnyt ympäri maailman. BNI-ryhmiin kuuluvat liikekumppanit ovat bisnesmaailman ammattilaisia, jotka auttavat toisiaan kasvattamaan kunkin bisnestä sitoutumalla Givers Gain® –periaatteeseen.

Vieraile ryhmässä

Joka viikko tuhansissa maailman BNI-ryhmissä liikekumppanit tapaavat toisiaan tavoitteena rakentaa ja vaalia kestäviä liikesuhteita ja välittää toisilleen laadukkaita suosituksia. Paras tapa saada lisätietoa siitä, miten BNI toimii, on vierailla paikallisen ryhmän kokouksessa. Kaikki ryhmät noudattavat samaa konseptia, mutta niissä on omat yksilölliset piirteensä.

Tervetuloa vieraaksi tai liikekumppaniksi BNI Lahti Eagle -ryhmäämme, joka on osa maailman suurinta liike-elämän suositteluorganisaatiota!

Kysy lisätietoja Samuelilta tai kurkkaa meidät Facebookista tai LinkedInistä!

Lahti Eagleen valikoituneet henkilöt ja yritykset ovat ehdottomasti oman alansa ammattilaisia. Suosittelemme heidän palveluitaan ja tuotteitaan varauksetta!

Scroll to Top