Brändäys ja muotoilu

Brändäyksellä vahvistetaan jo olemassa olevaa yritysilmettä ja -mielikuvaa tai luodaan yrityksen tyylin kivijalka aina perustuksista lähtien. Tavoitteena on saada yritys erottumaan edukseen muista kilpailijoista ja luoda johdonmukainen tyyli, josta yritys tunnistetaan. Hyvin rakennettu brändi toimii myös yritysjohdon strategisena työkaluna.

Luomme yrityksellesi pääviestit ja toistuvat visuaaliset elementit näiden viestien välittämiseen. Voit hyödyntää niitä yrityksen sisäisessä viestinnässä tai ulkoisessa yhteydenpidossa asiakkaiden ja sidosryhmien suuntaan. Kokonaisvaltaisesti kaikessa viestinnässä hyödynnettävä yhtenäinen tyyli kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja vahvistaa sen brändimielikuvaa. Kun asiakkaat tietävät, mitä yritykseltäsi voi saada ja odottaa, voit keskittyä yllätyksellisyyden ja lisäarvon tuottamiseen.

Tutustu tarkemmin brändiprojektin prosessikuvaukseemme >

Brändistrategia ja työpajat

Brändimuotoilumme kattaa brändin rakentamisen aivan alusta alkaen tai kevyempänä projektina, jossa kirkastamme nykyisen brändin visuaalisen ilmeen ja ydinviestit.

Brändityö lähtee hyvin suunnitellusta brändistrategiasta, joka tukee liiketoiminnan tavoitteita. Brand Sprint on työpajamuotoinen suunnittelutapaaminen, jossa ohjaamme yrityksen avainhenkilöt pohtimaan liiketoimintaa, asiakkuuksia ja visiota brändinäkökulmasta.

Brand Sprintissä kehitämme brändiä ja sen tavoitemielikuvaa pitkäjänteisellä suunnittelulla. Design Sprint taas perustuu puhtaasti visuaalisen ilmeen vahvistamiseen, jossa hiomme yrityksen logon, typografian, graafiset elementit ja muut visuaaliset materiaalit vastaamaan tavoiteltua brändimielikuvaa. Molempien työpajojen tavoitteena on löytää yrityksen yksilölliset vahvuudet ja viestiä niistä asiakkaalle visuaalisesti näyttävällä ja sisällöllisesti mieleenpainuvalla tavalla. Brändiviestinnän palveluistamme voit lukea lisää Viestintä-alisivulta.

Logot, yritysilmeet ja somekanavat

Hyvin rakennetulla brändillä erotut kilpailijoista ja herätät asiakkaiden huomion. Brändi-ilme voi sisältää koko visuaalisen ilmeen suunnittelun, jolloin saat meiltä graafisen suunnittelun palvelut aina logon suunnittelusta typografian ja värimaailman valintaan sekä esitemateriaalien ja painotuotteiden suunnitteluun.

Yritysilmeen lisäksi voit tilata meiltä verkkosivujen visuaalisen ilmeen piristyksen, sosiaalisen median kanavien kampanja- ja sisältösuunnittelun ja sisällöntuotannon sekä kuvamateriaalin tuottamisen eri kanaviin joko valokuvin tai digitaalisesti viimeisteltyinä piirroksina.

Painotuotteet, esitteet ja taitto

Toteutamme erilaisia painotuotteita markkinoinnin ja yritysviestinnän tueksi. Suunnittelemme esitteiden ja käyntikorttien lisäksi esimerkiksi lahjakortteja, ajanvarauskortteja, maalipasseja, lippuja ja julisteita. Meiltä saat myös personoidut hääkutsut, lastenjuhlien kutsut, yritysten tapahtumakutsut ja kiitoskortit.

Tyylikkäästi toteutetut esitteet vahvistavat yritysmielikuvaa asiakkaille ja esittelevät monipuolisen tuotevalikoiman selkeästi ja informatiivisesti. Teemme printattujen tuote-esitteiden, myyntiesitteiden ja laajojen kuvastojen lisäksi pienempiä sähköisiä esitteitä, joita on helppo jakaa yrityksen kotisivuilla tai sähköpostin liitteenä.

Taidokas taitto herättää kuvan ja tekstin eloon. Taitossa toimituksellinen aineisto ja visuaaliset elementit yhdistyvät luettavaan ja näyttävään muotoon, joka herättää vastaanottajan mielenkiinnon. Taittajan ammattitaitoa hyödynnetään toteuttamissamme tuote-esitteiden taitoissa, ravintoloiden ruokalistojen visuaalisen ilmeen suunnittelussa, yritysten markkinointimateriaaleissa ja lehtitaitoissa.

Graafinen suunnittelu ja kuvitus

Graafinen suunnittelu kertoo tarinasi kuvallisen viestinnän keinoin. Luomme yrityksellesi tai tuotteellesi houkuttelevan yleisilmeen, joka huomataan. Jalostamme luovat ideat tyylikkääksi kokonaisuudeksi, joka koukuttaa vanhat kontaktit ja herättää uusien asiakkaiden uteliaisuuden. Visuaalinen suunnittelu terävöittää yrityksen ydinviestin aina logoista käyntikortteihin, esitteisiin ja verkkosivujen suunnitteluun. Hoidamme halutessasi suunnittelun lisäksi myös painotöiden kilpailutukset, materiaalivalinnat ja printtituotteiden painatukset.

Kuvitus tuo tekstiaineistoon uuden tason, joka kasvattaa sisällön informatiivisuutta, viihdyttävyyttä ja havainnollisuutta. Kuvituksella tuetaan tekstin välittämää tarinaa, tai sillä lisätään kokonaan uusia ulottuvuuksia kirjallisiin teoksiin. Kuvitukset voivat olla myös kokonaan abstrakteja, visuaalisia elementtejä, jotka luovat yhdessä tekstin kanssa taittoon visuaalista rytmiä ja kiinnostavuutta.

Tapahtuma­ilmeet ja myymälä­materiaalit

Suunnittelemme suurille ja pienille tapahtumille erottuvat tapahtumailmeet, julisteet, liput, menut, lautasliinat, tarrat ja mainoslakanat. Myymäläsuunnittelumme sisältää erilaisten materiaalien suunnittelun myymälöihin aina mainoskylteistä opasteisiin ja teippauksiin.

Olemme tehneet myös pienempiä pop up- ja shop-in-shop-toteutuksia sekä messuosastojen ja ständien ulkoasun suunnittelua. Toimistomme oma kalligrafiataiteilija pystyy loihtimaan ainutlaatuisia ja täysin uniikkeja tekstitoteutuksia aina kylteistä muraaleihin.

Sisustus­suunnittelu yrityksille ja julkisiin tiloihin

Suunnittelupalvelumme sisältävät yritysten sisustussuunnittelua ja toimitilasuunnittelua. Voit tilata meidät yksittäiseen kaluste- tai sisustusprojektiin tuntityönä tai urakkaperusteisesti, tai pyytää apuamme esimerkiksi tilojen värisuunnitteluun, valaistussuunnitteluun tai materiaalivalintoihin. Huolehdimme sovittaessa myös materiaalien kilpailutuksista ja tilauksista.

2D- tai 3D-mallinnukset auttavat tilan hahmottamisessa ja ovat usein riittäviä projektin läpiviennin kannalta. Sisustussuunnittelijamme tekee sovittaessa kohteesta myös realistiset visualisointikuvat. Vaihtoehtoisesti voit tilata kauttamme projektisi kokonaisvaltaisen hoidon avaimet käteen -periaatteella, jolloin huolehdimme koko projektista aina suunnittelusta toteutukseen.

Tutustu tarkemmin sisustussuunnittelun prosessikuvaukseemme >

Valokuvaus

Tallennamme kallisarvoiset hetkesi visuaalisessa muodossa, olipa kyseessä henkilökuva nimitysuutiseen tai oman lemmikin valokuvaus. Meiltä saat ammattilaistason laitteistolla laadukkaasti toteutetut perhepotretit, yritysten henkilöstön valokuvauksen vuosikertomuksiin, valokuvauksen urheiluseuroille, rakennus- ja tilakuvat, lehtikuvat sekä tuotekuvat myyntimateriaaleihin, myynti-ilmoituksiin, printtiin tai nettiin.

Menemme sinne missä tapahtuu. Palveluihimme kuuluu tapahtumakuvausta, videokuvausta, valokuvausta, henkilökuvausta ja mainoskuvausta asiakkaan omaan käyttöön tai joukkoviestimiin. Otamme kuvat Lahdessa toimistomme omassa studiossa, tai tuomme tarvittaessa liikuteltavan studion kätevästi suoraan luoksesi esimerkiksi tuotekuvauksia varten. Studiokuvauksen lisäksi kuvatuotantoomme kuuluu kuvien jälkikäsittelyä ja kuvamanipulaatioita.

Tutustu brändäyksen referensseihin

Ota yhteyttä

Mainostoimisto Ampersand on luovien ratkaisujen mainonta- ja markkinointi­viestintätoimisto Lahdesta. Toteutamme yrityksille ja yksityisasiakkaille brändi-ilmeet, visut, verkkosivut, some-sisällöt ja digikampanjat ammattitaitoisesti ja tuoreella otteella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sähköposti

info@ampersand.fi
etunimi@ampersand.fi

Osoite

Aleksanterinkatu 29, 15140 Lahti

Verkkolaskuosoite: 003727718602 | Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487)
© Ampersand Design Oy 2771860-2 | Lahti | Tietosuojaseloste