Jokimaan ravikeskus logo

Jokimaan ravikeskus.

Brändi-ilmeen uudistaminen

Perinteikäs Jokimaan ravirata halusi tuoda toiminnalleen uutta nostetta kirkastamalla brändi-ilmeensä. Raviradan aluetta hyödynnetään Lahdessa paljon muuhunkin kuin hevosurheiluun, joten suunnittelimme brändi-ilmeen, joka tukee Jokimaan tavoitemielikuvaa koko perheen monipuolisena tapahtuma- ja elämyskeskuksena.

Brändiuudistuksessa Jokimaalle luotiin terävöitetty visuaalinen ilme, kuvamaailma, graafiset elementit ja uudistettu logo. Uuden ilmeen soveltamisesimerkit koottiin yksiin kansiin Jokimaan brändikirjaksi.

ASIAKAS:

Lahden Hevosystäväinseura ry

VUODESTA:

2021

WWW:

TYÖT:

Brändi-ilme
Logon uudistaminen
Verkkosivut
Graafinen ohje

Ravihevonen

Logon suunnittelu

Brändiuudistus aloitettiin logon viilauksella. Eri vaihtoehtojen joukosta päädyttiin logoon, joka on uskollinen alkuperäisen Jokimaa-logon muotokielelle, mutta tuo siihen modernimman ilmeen. Uusi logo on pelkistetty, voimakas ja raikas.

Shakkinappulaa muistuttava ratsu seisoo ylväästi jalustallaan kuin voittaja palkintokorokkeella. Ääriviivapiirros tuo logoon arvokkuutta ja selkeyttä, joka toimii yhtä hyvin niin suurissa mainoslakanoissa kuin pienissä kaiverruksissakin.

Jokimaan ravikeskus logo
Jokimaan ravikeskus logo
Jokimaan ravikeskus logo
Jokimaan ravikeskus logo

Visuaalinen ilme

Brändi-ilmeen kirkastuksessa Jokimaalle haettiin tyylikästä ja erottuvaa visuaalista ilmettä, joka henkii tapahtumakeskuksen jännitystä, dynaamisuutta ja yhteisöllisyyttä. Visuaalinen ilme rakentuu toistuvista graafisista elementeistä sekä tunnistettavasta fontista ja vahvasta värimaailmasta.

Tummansininen brändiväri luo tehokkaan taustan teksteille ja kuvamaailmalle. Ravirataa muistuttava graafinen elementti on helposti mieleenpainuva kuvio, joka toimii painettujen markkinointimateriaalien lisäksi hyvin myös sosiaalisen median julkaisuissa kehystämässä tekstiä.

Jokimaan ravikeskuksen brändin värimaailma
Jokimaan ravikeskuksen brändin fontit
Jokimaalla ravataan

Ulkomainonta

Monipuolinen ulkomainonta tuo Jokimaalle paikallista näkyvyyttä. Uutta brändi-ilmettä voidaan hyödyntää esimerkiksi bussikatosten päätyseinien diginäytöissä, tienvarsimainoksissa sekä bussien kylkeen teipattavissa mainoksissa.

Raviradan alueen ulkomainonnassa brändi-ilme näkyy radanvarsimainoksissa, lipuissa, julisteissa ja bannereissa. Selkeä versaalifontti on toimiva valinta ulkomainontaan, sillä tekstit on helppo lukea myös pidemmän välimatkan päästä.

Jokimaan ravikeskuksen ulkomainos
Jokimaan ravikeskuksen mainostaulu
Jokimaan ravikeskuksen bussimainos
Jokimaan ravikeskuksen bussimainos
Jokimaan ravikeskuksen some ja lipputanko
Jokimaan ravikeskuksen mainos
Jokimaan ravikeskuksen banderolli

Brändikirja

Brändiuudistuksen osa-alueista ja graafisista ohjeista koottu brändikirja tiivistää yhteen oppaaseen Jokimaan uuden brändin ytimen. Opas auttaa soveltamaan brändi-ilmettä johdonmukaisesti nyt ja tulevaisuudessa, ja toimii hyvänä pohjana myös tulevaisuuden strategiatyössä. Oppaaseen kootut käyttöesimerkit esittelevät visuaalisia vaihtoehtoja brändi-ilmeen käyttöön eri markkinointimateriaaleissa.

Jokimaan ravikeskuksen brändikirja tietokoneen näytöllä
Jokimaan ravikeskuksen brändikirja
Scroll to Top