Kalligrafia

Kalligrafia.

Kuvitusta kirjaimin käsityönä

Isot kalligrafiakuvitukset sopivat esimerkiksi seiniin toteutettuina julkisiin tiloihin tai tauluiksi olohuoneisiin. Niillä voidaan kertoa tarinoita, ottaa kantaa tai listata yrityksesi arvot näyttävästi ja isosti. Kalligrafia sopii kustomointiin, kuvitukseksi tai vaikka logoksi ja osaksi yritysilmettä. Työt voidaan piirtää myös digitaalisesti.

Asiakkaille tehtävistä kaupallisista kalligrafiatöistä vastaa Ampersandin oma kalligrafiataituri Joonas Koponen eli @koponee. Alla on esitelty muutamia Joonaksen kalligrafiatoteutuksia.

ASIAKKAAT:

Hotelli Helka, Helsinki
Taiteen kotitalo, Kerava
Lihasampo Oy, Lahti

Hotelli Helka, True Colors

Hotelli Helkan Purkutaidevaltaus-näyttelyyn tehty hotellihuoneen kokoinen teos sisältää mm. Cyndi Lauperin True Colors -laulun sanat. Hotelli Helka taistelee yhdenvertaisuuden puolesta ja kaikenlaista syrjintää vastaan: kaikkien sukupuolten, kulttuurien ja seksuaalisten suuntausten edustajien. Tästä syystä kysyimmekin hotellin johtajalta, Jukka Räisäseltä, että mikäli Helka olisi biisi, niin mikä biisi se olisi? True Colors oli loistava vastaus, sillä se kehottaa kuuntelijaa olemaan juuri sellainen kuin on, välittämättä muiden mielipiteistä. Teos on toteutettu akryyli- sekä spraymaalein.

Hotelli Helka, Same love

True Colors -teosta vastapäätä on nuolen muotoisesti ote Macklemore – Same love -nimisestä laulusta. Laulussa puhutaan sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta sekä artistin omista kamppailuista seksuaalisuutensa kanssa ollessaan lapsi.

Nuolen kärki osoittaa kolmiulotteiseen palkkiin, joka sisältää George Masonin sitaatin “We came equals into this world, and equals shall we go out of it.” Sama teksti myös lävistää laatikon jatkaen viereistä seinää pitkin eteiseen.

Hotelli Helka, Tom of Finland

Sama Helkan teema jatkui myös Tom Of Finland -tribuuttityössä, joka toteutettiin yhteistyössä Jouni “Psykeone” Väänäsen sekä Jukka “Jugix2” Metsäahon kanssa. Jouni ja Jukka toteuttivat realistiset Tom of Finland -hahmot, joiden yhteyteen Joonas piirsi kuvitustekstit “Make a statement without saying a word”. Teoksella on Tom of Finland Foundationin hyväksyntä.

Lihasampo logo

Lihasampo Oy

Lihasampo Oy on Lahdessa sijaitseva lihatukkuliike, jonka toiminta perustuu laadukkaisiin lihoihin ja vahvaan käsityöläisyyteen. Käsityöläisyyttä korostamaan toteutimme heidän taukotiloihinsa kalligrafiateoksen, joka pohjautuu yrityksen sloganiin, arvoihin sekä logon muotokieleen.

Teoksen keskiosassa on yrityksen motto “Quoalitas potentia nostra” (Quality is our strenght), jota kiertää 4 stoalaisuuden peruspilaria; wisdom, courage, justice, temperance. Nämä sanat on käännetty antiikin kreikan sanoiksi phronesis, andreia, dikalosyne sekä sophrosyne. Kalligrafiaa on käytetty myös kuvituksena Lihasampon nettisivuilla lihasampo.fi

Taiteen kotitalo, Kerava

Keravalla sijaitseva Taiteen kotitalo jatkoi Purkutaidevaltaus-näyttelyään myös kesällä 2021. Näyttelyyn toteutettu teos käsittelee yksityiskohtien tärkeyttä osana isompaa kokonaiskuvaa. Idea syntyi faktasta, ettei moni ymmärrä teosten sisältävän luettavaa tekstiä, vaan he katsovat vain tekstien luomaa kokonaisuutta.

“It’s the little details that are vital. Little things make big things happen”. Lausahdus pätee muuhunkin kuin kalligrafiataiteeseen. Huippusuoritukset esimerkiksi urheilussa ovat harjoiteltaessa tehtyjen pienten muutosten summa. Tämä kahden seinän kokoinen teos sai kaverikseen vastakkaisella seinällä olevan kaksiosaisen taulun samalla sanomalla.

Muut työt

Kalligrafia käy seinämaalauksiin, tauluiksi, kustomointiin, paitaprintteihin, etiketteihin, logoksi, kuvitukseksi ja kaikkeen mahdolliseen, mihin kaivataan persoonallista ilmettä!

Tulossa: Anarkistinen Kalligrafia -verkkokurssi

Työstämme myös matalan kynnyksen verkkokurssia, jossa ei turhaan käydä läpi kalligrafian historiaa, vaan paneudutaan suoraan tekemiseen. Kurssille voit osallistua vaikka kahdella lyijykynällä ja ripauksella luovuutta.

Scroll to Top