soundfest logo

Soundfest 2021

Uuden festivaalin ilme sekä materiaalit

Lahden festaritarjonta meni kerralla uusiksi, kun Soundfest järjestettiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2021. Pääsimme suunnittelemaan festivaalille koko visuaalisen ilmeen sekä markkinointimateriaalit.

Soundfestin tavoitteena on vakiintua monivuotiseksi tapahtumaksi, joten myös sen visuaalisen ilmeen tulee kestää aikaa. Suunnittelemamme festivaali-ilme on nuorekas ja urbaaniin kulttuuriin sopiva. Yhtenäinen ilme ja toistuvat visuaaliset elementit toimivat markkinointikäytössä tapahtuman paikasta tai artistikattauksesta riippumatta.

ASIAKAS:

Party Promotion Oy

VUODESTA:

2020

WWW:

TYÖT:

Festivaali-ilme
Nettisivut
Printtimateriaalit
Sosiaalisen median julkaisut

soundfest logon piirtäminen

Logon suunnittelu

Festivaali-ilmeen suunnittelu käynnistyi alkupalaverin jälkeen logosuunnittelulla. Festivaalin alkuperäinen tapahtumapaikka oli Lahden satama, joka tosin jouduttiin vaihtamaan Mukkulan tapahtumapuistoksi myöhemmin. Logoon haluttiin jotain satamaan liittyvää, mutta kuitenkin festivaalihenkistä kuvitusta. Ikoniosassa yhdistyvät nyt kirjaimet SF (SoundFest) sekä ankkuri.

soundfest logon suunnittelu

Visuaalinen ilme

Festivaalien visuaaliseen ilmeeseen haettiin muitakin vaikutteita Lahden sataman alueelta. Ilta-auringossa kylpevän Sibeliustalon ikkunat loivat oivallisen ruudukon, jota käyttää julkaisuissa jakamaan alueita eri teksteille ja kuville. Ilmeen värimaailma on niin ikään Lahden satamasta auringonlaskun aikaan.

Suunnittelimme Soundfesteille kaikki printtimateriaalit festivaalipasseista lavalakanoiden kautta julisteisiin ja tienvarsimainoksiin.

soundfest julisteet
soundfest festaripassit
brädi soundfestin mainoksen vieressä
soundfest lava
soundfest flyerit

Sosiaalinen media

Artistien ja yhteistyökumppaneiden postauksia sekä yleisiä infojulkaisuja toteutettiin ja ideoitiin sosiaaliseen mediaan läpi vuoden. Julkaisuissa hyödynnettiin Soundfestin ilmeeseen luotua ruudukkoa. Ripaus huumoria tuotiin festarimaskotti Live Lokin julkaisuilla, joissa Lokki ajaa mm. sähköpotkulaudalla alueelle tai liitelee taksin konepellillä siivet levitettyinä valmiina juhlimaan.

soundfest instagram kännykän näytöllä ja brädi

Valokuvaus

Pääsimme myös tutustumaan Live Lokkiin ihan nokikkain. Lokki kävi kuvattavana studiolla, ja saimme hyvää materiaalia festivaalien käyttöön eri kanaviin.

soundfest livelokki

Soundfest.fi

Loimme festivaaleille omat nettisivut, joille koottiin kaikki tapahtuman informaatio sekä päivittyvä artistikattaus. Lähtölaskenta-ajastin kertoi tarkkaan festivaalin alkamisajan, ja infosivulle kasattiin tärkeät tiedot mm. saapumisesta, festivaalialueesta ja turvallisuudesta. Aikataulut ja artistit somelinkkeineen löytyivät helposti omalta alisivultaan, ja sivustolle integroitiin myös lippukauppa.

soundfest nettisivut macin näytöllä
soundfest nettisivut

Ota yhteyttä

Mainostoimisto Ampersand on luovien ratkaisujen mainonta- ja markkinointi­viestintätoimisto Lahdesta. Toteutamme yrityksille ja yksityisasiakkaille brändi-ilmeet, visut, verkkosivut, some-sisällöt ja digikampanjat ammattitaitoisesti ja tuoreella otteella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sähköposti

info@ampersand.fi
etunimi@ampersand.fi

Osoite

Aleksanterinkatu 29, 15140 Lahti

Verkkolaskuosoite: 003727718602 | Operaattori: Apix Messaging Oy (003723327487)
© Ampersand Design Oy 2771860-2 | Lahti | Tietosuojaseloste