TET-harjoittelu mainostoimisto Ampersandissa

26.4.2019 Ampersand

Työelämään tutustuminen Ampersandilla oli hyvin opettavaista ja kivaa. Meno oli tosi rentoa ja hauskaa. Toimiston tiloissa on pingispöytä ja biljardipöytä ja muita erilaisia pelejä. Niitä voi sitten käydä pelailemassa, jos työnteko ei maistu. Samoissa tiloissa toimii myös ohjelmistotalo Reason.

En uskonut, että vaikka olen TET:issä, saisin tehdä jo ihan oikeita juttuja. Pääsin tekemään järjestölehteen kuvitusta, jossa aiheena oli ”Kiitos”. Kuvan suunnittelussa oli ensin vähän vaikeuksia, mutta lopulta onnistuin tehtävässä hyvin.

Oli myös kiva sivusta seurailla, miten Ampersandin AD Marjo tekee mainoksia. Se näytti mielestäni haastavalta ja kiinnostavaltakin. En ole ennen juurikaan käyttänyt kuvankäsittelyohjelmia, joten näin myös vähän miten ne toimivat.

Kävimme myös digipaino MK Printissä, joka sijaitsee tämän firman vieressä. MK Printissä oli todella suuret koneet, jotka hurruttivat täydessä vauhdissa. En uskonut, että olisin nähnyt niin paljon paperia. Siellä oli paljon erilaisia painotuotteita, joita en ole ennen nähnyt. Näin myös siellä ihmisestä tehdyn pahviukon. MK Printissä oli tapahtunut pienoinen vesivahinko, jossa painokoneen paperirullia oli kastunut. Sain kotiin viemisiksi yhden paperirullan, jonka yläreuna oli hieman kastunut. Se ei haitannut mitään, joten otin paperit ilomielin vastaan tulevia piirroksia varten.

Pääsin myös mukaan seuraamaan Ampersandin asiakaspalavereita. Palaverit koskivat esimerkiksi asiakkaiden nettisivuja. Palavereissa keskusteltiin siitä, minkälaiset nettisivut asiakas haluaa, ja sivuja myös suunniteltiin alustavasti palaverissa. Kaikin puolin palavereissa oli kivaa, ja oli kiinnostavaa kuunnella asiakkaiden erilaisista ammateista, joista en ollut ikinä kuullutkaan.

Keskiviikkona suunnittelimme kalligrafia-kurssia, ja harjoittelin siinä samassa korutekstauksella kirjoittamista. Se oli hyvin vaikeaa, koska kynän terä oli oudon mallinen. Kurssin opit oli suunnattu vain oikeakätisille, joten kynän pitely oli vaikeaa, koska olen itse vasenkätinen.

Seurailin myös tekstaustyyliin ”piirtämistä”, kuten logojen tekemistä. Rehellisesti sanoen kalligrafia alkoi kiinnostaa minua paljon. Logojen tekeminen oli taidokasta ja luovaa.

Laura Kamotskin
www.instagram.com/lk.draw_ings

, ,