Kassakoneen kilinää – musiikkia korville

31.8.2018 Ampersand

Lyhyt teaseri kirjoitukseni aiheesta kiteytyy hyvin julkaisun yhteydessä olevalla videolla. Musiikki on erittäin merkityksellisessä roolissa työllistäjänä.

Mietin aamulla töihin ajellessani ja samalla musiikkia kuunnellessani, että musiikin merkitys yrityksemme arjessa on merkittävä. Tätä ajatustani vahvisti menneen viikonlopun Cheekin keikat Lahden mäkimontussa sekä muutaman viikon takainen Weekend Festival Helsingin Hietaniemessä. Molempien musiikkitapahtumien kohdalla median ja ihmisten kiinnostus oli erittäin suurta. Uutisvälineissä julkaistiin erilaisia artikkeleita aiheesta ja aiheen vierestä. Somessa riitti myös ihmeteltävää. Töitä riitti tässä myllyssä niin suunnittelijoille, toimittajille, valokuvaajille kuin somettajillekin – ennen tapahtumaa julkaistun ennakkomateriaalin muodossa, tapahtuman aikana ja myös nyt jälkikäteen.

Musiikin merkitys varsinkin markkinoinnissa, viestinnässä, mainonnassa ja uutisoinnissa on siis ehdottoman tärkeää meille ja muille kaltaisillemme.

Kuluneena vuonna olemme olleet mukana tekemässä muutamille kotimaisille artisteille ja tapahtumille digitaalista grafiikkaa sekä myös printtijulkaisuja. Toimeksiantoihin on kuulunut keikkajulisteiden suunnittelua, erilaisia kuvanmuokkauksia artisteista mainonnan tueksi, tekstiili- ja vaateprinttien suunnittelua, logoja ja some-julkaisuja. Näiden lisäksi olimme mukana Lahti Block Party -tapahtumassa vastaten esiintymislavan printeistä, ja Summer Up Festivaalissa meidän Joonas oli esittämässä maankuuluja maalaustaitojaan (tsek –> https://www.instagram.com/p/BlN-CY2H_PC/?taken-by=koponee) festivaalivieraille. Viime vuonna toimeksiannot ja tarpeet musiikin parissa työskentelevillä olivat vähintäänkin yhtä monipuolisia kuin tänäkin vuonna. Musiikin merkitys varsinkin markkinoinnissa, viestinnässä, mainonnassa ja uutisoinnissa on siis ehdottoman tärkeää meille ja muille kaltaisillemme.

Itse kuuntelen usein yhden maailman menestyneimmän DJ:n ja musiikkituottajan Armin van Buurenin radiolähetystä A State Of Trance Kyseinen lähetys on ollut eetterissä lähes 900 kertaa vuodesta 2001 lähtien. Lähetykset ilmestyvät viikoittain ja kestävät muutaman tunnin, jonka aikana kerrataan päivänpolttavimmat uutiset, artistit ja tapahtumat lähiviikoilta.
Suomalainen trance-musiikkia tuottava DJ duo Super8 & Tab on ollut tänä vuonna aktiivisesti esillä Arminin lähetyksissä. Uskoisin, että heillä on edessään erittäin valoisa tulevaisuus. Olisiko heistä kenties seuraavaksi ennätysten rikkojaksi Suomessa ja ennen kaikkea maailmalla?

Yhteenvetona kaikesta uskallan niin oman yritykseni kuin kanssatoimijoidenkin puolesta todeta, että musiikki tarjoaa monipuolista ja -muotoista työtä hyvin laajalle joukolle. Se ilahduttaa, herättää mielenkiintoa, synnyttää suuria tunteita ja intohimoa tekemistä kohtaan. Unohtamatta sitä tosiseikkaa, että musiikin myötä moni media-alalla toimiva ammattilainen saa siitä merkittävän osan elannostaan.

, , , , , , ,