Näkyvyyttä SEO-optimoinnilla

8.9.2023 Ampersand

SEO-optimoinnilla tarkoitetaan hakukoneoptimointia (search engine optimization). Sillä parannetaan verkkosivustojen näkyvyyttä hakukoneissa kuten Googlessa erilaisilla strategioilla, esimerkiksi tietynlaisilla avainsanoilla sekä ilmaisuilla. Tavoitteena on saada sivustosi näkymään mahdollisimman korkealla hakutuloksissa. Tiesitkö, että vain 0,63 % ihmisistä klikkaa Googlen hakutuloksissa vasta toisella sivulla esiintyviä linkkejä (Backlinko, 2022)?

 

Optimoinnilla onneen

Suomessa tehdään joka päivä jopa kymmeniä miljoonia hakuja netin kautta. Hyvä SEO-optimointi:

  • Kasvattaa kävijämääriä verkkosivuillasi.
  • Houkuttelee lisää orgaanisia kävijöitä, kun hakukoneet pystyvät tarjoamaan käyttäjille mahdollisimman hyvin heidän hakemaansa tietoa vastaavaa sisältöä.
  • Sinun ei tarvitse maksaa jokaisesta klikkauksesta toisin kuin hakusanamainonnassa.
  • Verkkosivuillesi saapuvan liikenteen laatu paranee, kun potentiaaliset asiakkaat löytävät helpommin sivuillesi.
  • Parantaa verkkosivustosi laatupisteitä, jolloin hakusanamainonta on edullisempaa. Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta kulkevat kauniisti käsi kädessä.

 

SEO-optimoinnin aakkoset

Avainsanatutkimus – valitse relevantit avainsanat, jotka liittyvät aiheeseen. Avainsanoja käytetään tekstin seassa luonnollisesti ja niitä sijoitetaan myös otsikoihin sekä väliotsikoihin.

Laatu ja arvo – Tekstin osalta sisältösi tulee tarjota lukijalle arvoa. Informatiivinen, hyvin ja selkeästi kirjoitettu teksti saa lukijan todennäköisemmin viihtymään sivustollasi pidempään.

Metat – Määritä metaotsikko ja metakuvaus jokaiselle sivulle, sillä hakukoneet näyttävät kyseiset tiedot hakutulosten sivuotsikoissa ja kuvauksissa.

Rakenne – Tee selkeä sekä looginen rakenne useilla otsikkotasoilla ja välikappaleilla. Tällaiset tekstit ovat sekä lukijoiden että hakukoneiden suosiossa.

Linkkirakentaminen – Lisää ulkoisia sekä sisäisiä linkkejä tekstiin. Ne ohjaavat lukijoita joko muihin sivustosi osiin tai tarjoavat lisätietoa vahvistaen kirjoittamasi sisällön luotettavuutta.

Tekninen SEO – Varmistamalla sivustosi laadukkaat tekniset ominaisuudet kuten nopeuden, mobiiliystävällisyyden, URL-rakenteen sekä indeksoinnin pidät hakukoneet tyytyväisinä.

Analysointi – Hakukoneet tarjoavat web-analytiikkatyökaluja, jotka auttavat sinua ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei. Päivittämällä sivujasi tuoreella sekä ajankohtaisella sisällöllä saat lisänäkyvyyttä.

 

Investointi kannattaa

Kyseessä on loppujen lopuksi pitkäaikainen prosessi, eivätkä SEO-optimoinnin tulokset ole välttämättä heti nähtävissä. Kuulostaako siltä, että sinun yrityksesi voisi tarvita apua hakukoneystävällisten tekstien sekä verkkosivujen luomisessa?

Ampersandin ekspertit tekevät mielellään verkkosivuistasi ja niiden sisällöistä SEO-ystävälliset. Ota yhteyttä, mikäli haluat ennemmin keskittyä ydinliiketoimintasi pariin ja varmistaa, että miljoonia hakuja suorittavat hakukoneet tuovat oman tietotaitosi näkyviin.

 

Teksti: Tiia Hyvärinen

, , , ,