Lukuaika:
4 minuuttia

Nettisivujen uudistus tuo yllättäviä etuja

Nettisivujen uudistus

Nykypäivän digimaailmassa verkkosivusto on oleellisen tärkeässä roolissa kaikille yrityksille, jotka haluavat näkyä verkossa eli olla siellä, missä kuluttajatkin tekevät ostoksensa tai ainakin ostopäätökset.

Toimiva, tyylikäs ja teknisesti ajantasainen verkkosivusto on paitsi firman käyntikortti tärkeine yhteystietoineen, myös kurkistus yrityksen julkisivun taakse. Keitä täällä on töissä, mikä on heidän ydinosaamistaan, mitä on yrityksen tapa toimia? Jos yrityksen nettisivut on päivitetty viimeksi yli viisi vuotta sitten eikä sivuilla ole mitään vaihtuvaa sisältöä, voiko yritys kehua olevansa ajan hermolla ja hallitsevansa digiajan vaatimukset?

Verkkosivusto toimii ikkunana yrityksesi tarjontaan, mutta usein se on myös potentiaalisten asiakkaiden ensimmäinen kontaktipiste. Moni hakee taustatietoja netistä, vertailee yritysten palveluita ja hintoja toisiinsa, ja etsii itselleen sopivinta tarjontaa. Verkkosivujen tärkeänä tehtävänä on siis madaltaa kynnystä yhteydenottoon ja kertoa selkeästi yrityksen luomista eduista asiakkaalle.

Pelkkä verkkosivuston olemassaolo ei kuitenkaan riitä. Eihän autoakaan voi vain hankkia, ja sitten jättää sitä parkkipaikalle pölyttymään kuukaudesta toiseen. Verkkosivuston luomisen jälkeen tärkeintä on päivittää sivustoa säännöllisesti kolmen tai kuuden vuoden välein. Kokosimme tähän tärkeimmät syyt, miksi yrityksen verkkosivuston uudistaminen on tärkeää ja mitä etuja siitä voi olla liiketoiminnalle.

Verkkosivu-uudistuksen hyödyt

1. Pysy kehittyvän teknologian kärjessä

Teknologia kehittyy jatkuvasti, ja se, mitä vielä muutama vuosi sitten pidettiin huippuluokan uudistuksena, saattaa nyt jo olla vanhentunutta. Yrityksesi verkkosivuston säännöllinen uusiminen varmistaa, että se on viimeisimmän kehityksen tasalla, mikä tekee siitä käyttäjäystävällisen, tietoturvallisen ja nopean. Nämä tekijät auttavat parantamaan käyttäjäkokemusta, mikä tuo lisää liikennettä nettisivuille, parantaa sitoutumista ja lisää konversioita.

2. Sopeudu käyttötapojen muutokseen

Kuluttajien käyttäytyminen muuttuu jatkuvasti, ja on tärkeää, että verkkosivustosi mukautuu näihin muutoksiin. Esimerkiksi mobiililaitteiden osuus kaikesta internetliikenteestä on nykyään yli puolet. Jos verkkosivustoasi ei ole optimoitu mobiilikäyttöön, olet vaarassa menettää potentiaalisia asiakkaita hitaiden ja vaikeasti käytettävien sivujen vuoksi. Uudistamalla verkkosivustosi kolmen tai kuuden vuoden välein voit varmistaa, että sivut on optimoitu mobiililaitteita ja muita kehittyviä tekniikoita, kuten äänihakua ja chatbotteja, varten.

3. Paranna sijoittumistasi hakukoneissa

Hakukoneet, kuten Google, käyttävät monimutkaisia algoritmeja sijoittaessaan verkkosivustoja järjestykseen niiden merkityksellisyyden, käytettävyyden ja auktoriteetin perusteella. Yrityksesi verkkosivuston säännöllinen uudistaminen voi auttaa parantamaan sen hakukonesijoituksia. Tämä johtuu siitä, että hakukoneet suosivat verkkosivustoja, joita päivitetään säännöllisesti ja joiden ulkoasu on nykyaikainen. Korkeampi hakukonesijoitus voi lisätä näkyvyyttä, liikennettä ja lopulta myös tuloja.

4. Paranna kilpailukykyäsi

Nykypäivän kilpaillussa liiketoimintaympäristössä on tärkeää pysyä kilpailijoiden edellä. Yrityksesi verkkosivuston säännöllinen uudistaminen voi auttaa sinua tässä varmistamalla, että verkkosivustosi on nykyaikainen, käyttäjäystävällinen ja visuaalisesti houkutteleva. Tämä voi auttaa yritystäsi erottumaan kilpailijoista ja houkuttelemaan lisää asiakkaita.

5. Vahvista brändi-identiteettiäsi

Verkkosivustosi on tärkeä väline brändi-identiteettisi vahvistamisessa. Nykyaikainen, visuaalisesti houkutteleva verkkosivusto voi auttaa luomaan myönteisen ensivaikutelman ja vakiinnuttamaan brändisi ammattimaiseksi ja luotettavaksi. Verkkosivuston säännöllinen uusiminen kolmen tai kuuden vuoden välein auttaa vahvistamaan brändi-identiteettiäsi ja varmistaa, että se pysyy yhtenäisenä kaikissa markkinointikanavissa.


Yhteenvetona voidaan todeta, että yrityksen verkkosivujen säännöllinen uusiminen kolmen tai kuuden vuoden välein on välttämätöntä, jotta pysytään kehittyvän teknologian mukana, sopeudutaan muuttuvaan käyttäjäkäyttäytymiseen, parannetaan hakukoneiden sijoituksia, pysytään kilpailijoiden edellä ja vahvistetaan brändi-identiteettiä. Investoimalla verkkosivustoosi voit parantaa käyttäjäkokemusta, houkutella lisää asiakkaita ja viime kädessä lisätä yrityksesi tuloja.

Scroll to Top